Gylne Stjerne Ridder-Soire
Ridder-soire for våre riddere av Gylne Stjerne: Hvert annet år gjør vi litt stats på ridderne våre. Dette er personer som har ikke bare har utmerket seg, men også gjort mye for andre, og dette må vi vise anerkjennelse med jevne mellomrom. Denne gangen fant vi takket være mangeårige medlem Ulf Omar Gjersøyen fram til en liten perle ca 15min utenfor Årnes: Nes Villmarkssenter som også bruker navnet Nes Villmarksforum – Et enkelt skogshotell med helt enkle dobbeltrom, nydelig beliggende ved vannet i et svært stille og rolig område. Og altså bare en times tid fra Oslo.

Første foredragsholder var Jørg Lian fra Spesialstyrkene, og av hensyn til at vi fikk et omfangsrikt foredrag med mer enn meget interessant innhold både om Spesialstyrkene og enkeltoppdrag som det var lov å fortelle om, har vi av naturlige årsaker vært nødt til å sladde det ene bildet fra foredraget slik at ikke innhold som ikke bør kringkastes blir kjent. Et meget interessant foredrag!

Etter foredraget var først litt hjemmebakt kake, og så var det resten av dagen ut på tur i nærmiljøet: Besøk hos våpenhandler Sigbjørn Bratlien på Ullern/Skarnes, besøk på et nokså utrolig bil-museum like utenfor Skarnes sentrum som også inkluderte militære lastebiler og kanoner(!), samt en tur med kort omvisning på uteområder på Maarud gård på Disenå. Her ble det også luftetur med Morgan-bil for de som ønsket det. Tilbake igjen på Nes Villmarkssenter var det badestamp før vi så fikk framført foredrag nr 2 med både historikk rundt salutt og saluttering, samt en teknisk gjennomgang av krutt, dets bestanddeler og egenskaper mv. Et meget interessant foredrag dette også, av Norges fremste ekspert på krutt, fyrverkeri, pyroteknikk og salutt.

På kvelden var det Riddertaffel, med spøk, historier og latter. Stedet hadde en hyggelig liten bar, og med et vitrine-rom av en salong kunne var vi nesten ute selv om vi var inne – Veldig god stemning! Kongens favoritt (pølse i lompe) ble servert ved midnatt, og etter ytterligere et par timer tok vi kvelden.

Dagen etter var det frokost og et meget interessant foredrag om hva soldat-utrustningen fra 1814 faktisk inneholdt, som ble holdt av mangeårig medlem Kjetil Johansen. Deretter var det retur til Oslo. For de som ønsket det ble det på hjemveien en kort tur innom huset der Jacob Jervell bodde (herregård på Skarnes’ svar på Øvre Singsaker), og en tur bortom de kjente Nes Kirkeruiner. Vi takker alle som var med på å gjøre dette arrangementet så flott som det ble!