06-08.08.2021 – En nedskalert Gustmeyer ble til Ghostmeyer…

Gustmeyer ble korona-kansellert, men en bil skulle likevel nedover med noe artilleri-historisk materiell. På veien nedover fikk vi meldinger om at en mindre gruppe likevel ville komme – dels fordi flere av dem bor i Risør – og dels fordi noen få medlemmer fra Oslo-området ville ta turen selv om det ikke ble noe av Gustmeyer. Det ble altså et lite “Ghostmeyer” arrangement isteden, så vi blåste derfor igang tiltenkt program igjen for disse få så de skulle få NOE aktiviteter ihvertfall.

Artilleriforeningen har mange snille onkler og får milde gaver rett som det er…: Vi må også her få berømme Thor Walter og Stian for å ha kjøpt et hus og pusset det opp slik at vi skulle få gratis overnatting på Gustmeyer. En helt enestående og utrolig flott tilrettelegging for oss. Synd at det ble et mindre Ghostmeyer bare da – vi hadde veldig god plass på 4 store soverrom, 3 bad og 2 store stuer vi få som kom til Risør denne helgen. Vi kan bare si tusen, tusen hjertelig takk!

07.08.2021: De som ville være med som noen av de første nordmenn til å gå opp i det nye glasstårnet i Arendal, sto opp tidlig og ble med ned til andalittene. Dagen i forveien (06.08) hadde nemlig glasstårnet åpnet for publikum. Man kan ikke kjøre dit, og kun gå til fots inn EN eneste inngang, og det er via torget (se firkantet “sort hull” på det største bildet her). To heiser tar deg gratis opp til utsiktspunktet, og det var ikke kø selv om det var full sommer og en del turister her denne dagen. Noe av årsaken er vel ganske enkel: Tårnet er flott, men altfor lavt etter vår smak. Vi håper de kan bygge et ekstra tårn ved siden av om noen år, og ha en roterende cafe på toppen. En annen årsak til at besøket til tårnet bare er moderat, er nok at utsikten lenger opp på fjellet bak er mye bedre. Men – tårnet er er en god start til noe som kan bli veldig bra på sikt.

På en tur til Arendal hører selvsagt med et besøk hos vår hoffleverandør av marsipan – Heimdal Chokolade like ved torget. Vi avventer fortsatt avklaring fra Norsk marsipan institutt, men har tro på at bringebær-marsipanen vil få god karakter. Heimdal Chokolade lager marsipan av alt: Du kan få en marsipan-motorsykkel, marsipan-pc, -mobil, -verktøy, og til og med edlere deler i marsipan for den lekne. De lager også alle tenkelige gjenstander og annet i marsipan om man ønsker det. Da vi kom tilbake til Risør hadde de som la seg da vi dro avgårde til Arendal akkurat stått opp, og drev opptining på cafeen 30m fra det store kubikk-huset vi hadde fått til disposisjon. Et par ville være med til Stangholmen, så da forberedte vi en tur dit.

Vi ventet og ventet på Stangholmen-snekka, men den var og ble borte, både til vår og til andre ventende håpefulles store fortvilelse. Men Thor Walter og Stian visste råd – de ordnet rett og slett en egen båt til oss, og avsted ut til Stangholmen bar det. Vi hadde med landtur-kurv og var forberedt på alle eventualiteter, og det var bra. Det viste seg at det skulle være lukket selskap ute på Stangholmen, så der fikk vi ikke kjøpt noe som helst av korona-hensyn. Vi tok derfor landtur-kurven fatt, og twist, kjeks, sjokolade, kanel-gifler og annet skled ned på høykant.

Da vi kom til land igjen senere på ettermiddagen, hadde Stangholmen-snekka endelig funnet veien til kaia for å frakte reisefølget (det lukkede selskap) utover til øya. Vi håper det kan være mulig å sette opp en liten plakat neste gang slikt skjer. Veldig greit å vite om det kommer noen båt eller ikke. Etterpå var det rundt å se på alle trebåtene et par timer. Veldig hyggelig å se på alt sammen, men det var et nesten folketomt Risør ift det antallet folk som vanligvis pleier å komme hit når det ikke er korona-tider. Men Risør-flagget var selvsagt på plass -dette er båtfolkets stolthet her nede: Her har man hatt Risør-flagg på båten så langt man kan huske bakover, og svært mange har også Risør-flagg i heimen som man flagger med så ofte man kan.

Sett fra Risør-flekken så Risør som vanlig ut nærmest som en party-øy der man svakt hørte svingende toner med…: “It’s raining men…”, men i år var Risør under Gustmeyer – eller rettere sagt en tynn Ghostmeyer – en nær folketom by. Vi får bare glede oss til at vi neste gang forhåpentlig ikke har noe korona i området, når stadig flere av befolkningen blir fullvaksinert.Ellers ble Ghostmeyer taffelet gjennomført innendørs, i flere omganger, og med minst en meter mellom kohortene. Vi hadde det likevel veldig hyggelig her nede tross alle korona-tiltak, takket være et meget gjestmildt vertskap, og gode venner i medlemsmassen vår. Takk til alle som gjorde dette mulig.

08.08.2021: Vi dro tidlig tilbake igjen til Oslo etter en kort men kvalitets-messig meget god Gustmeyer (eller Ghostmeyer som vi vel bør kalle den litt kortere Korona-tilpassende varianten av Gustmeyer). Takk for oss!